miercuri, 28 iulie 2010

Obiectivele Asociatiei Pro Europa Semper

Asociatia are ca scop primordial promovarea valorilor civice, ale democratiei si statului de drept, in conexiune directa cu standardele Uniunii Europene in materie.

In vederea atingerii acestui scop, Asociatia isi stabileste următoarele obiecive prioritare:

A) Oferirea de asistenta si sprijin material comunitatilor din zone defavorizate ale tarii.

B) Derularea unor Activitati menite sa conduca la ameliorarea conditiilor de viata ale unor categorii sociale aflate in dificultate atat in mediul rural, cat si urban (copii provenind din familii dezargonizate, monoparentale sau fara parinti, persoane in varsta, cu probleme grave de sanatate, fara venituri etc.)

C) Initierea, in cooperare cu autoritatile centrale/locale sau cu reprezentanti ai sectorului privat si ai celui non-guvernamental, a unor programe focalizate pe diverse domenii ale integrarii europene, cu accent pe: dezvoltare regionala, agricultura, educatie si invatamant, sanatate publica, protectia mediului, forta de munca si protectia sociala, siguranta alimentara, piata interna, cultura, drepturile omului si societatea informationala.

D) Angrenarea in derularea la nivel local, regional sau national a unor programe umanitare sau activitati civice circumscrise obiectivelor Asociatiei.

E) Organizarea unor dezbateri, seminarii sau grupuri de lucru, precum si elaborarea de studii, analize, programe de cercetare, materiale de trainning menite sa clarifice diverse aspecte de interes cetatenesc, cu accent pe cele legate de procesul de integrare europeana.

F) Derularea unor activitati economice proprii, legate nemijlocit de scopul si obiectivele din prezentul Statut si in deplina concordanta cu prevederile legislative in vigoare.

G) Stabilirea unor relatii de colaborare cu organizatii similare din tara si din strainatate.


Asociatia Pro Europa Semper - infiintata in anul 2006 .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru vizita si tuturor celor care au scris comentarii. Va voi raspunde cat mai rapid posibil.